44 afirmatii
Stiinta spune ca a fi fericit este o alegere. Pe care o facem in fiecare zi.
De aceea lansez o provocare, pentru mine si pentru cei care vor sa se apropie de armonie in viață.
Afirmația zilei de astăzi:
Fii recunoscător! Când te trezești dimineața, înainte de a te da jos din pat, sau în timp ce iți bei cafeaua/ceaiul, gândește-te care sunt lucrurile din viața ta pentru care ești recunoscător și mulțumește-le, în gând, persoanelor din viața ta pentru care simți recunoștință.
Fă-ți din asta un obicei, așa cum e spălatul pe față!
Râzi de câte ori poți. Râsul îmbunătățește starea de spirit, descarcă endorfine, relaxează mușchii feței. Ne luăm prea des prea în serios/dramatic experiențele zilnice. Ar fi să ne gândim la râs ca la o pastilă minune, de care avem nevoie în fiecare zi pentru sănătatea noastră. Astăzi, de câte ori ai râs?
Iartă-te. Suntem mai duri cu noi decât e oricine altcineva. Uită-te dimineața în oglindă, spune-ți că te ierți și privește-te prin ochii unui bunic de poveste, care ar zâmbi la prostiile făcute de nepoți și s-ar gândi
Privește înainte, nu înapoi. Nu lăsa trecutul să îți influențeze viitorul. Ia experiențele din trecut, acoperă-le cu iertare de sine, și uită-te la viitor cu ochii unui copil, gata pentru orice experiență, faăă scenarii.
Fă activități cu sens în viața ta. Implică-te în lucruri care să iți aducă bucurie, ție sau celor din jur. Dă valoare timpului tău – fă asta în fiecare zi.
Cultivă relații armonioase. Calitatea relațiilor noastre determină calitatea vieții noastre. Gândește-te, dacă mâine ai pleca în cealaltă parte a lumii, cu ce amintiri despre tine ar rămâne cei cu care ai relaționat? Cultivă mai mult armonia în relații, și mai putin dreptatea.
Visează. A visa nu este doar pentru copii. Îndrăznește să visezi, asta ne dă energie și bucurie. Ia-ți câteva minute în fiecare zi să inchizi ochii și să iți imaginezi, intră în lumea poveștilor. Fă-o cu ochii copilăriei, când totul era posibil.
Fii cel mai bun tu! Oprește-te din a te compara cu alții. Fiecare avem viața noastră, experiențele noastre, lecțiile noastre. Compară-te doar cu tine, așa cum erai ieri. Dacă astăzi ești mai bun decât ieri, înseamnă că ai câștigat ceva din ziua care a trecut.
Îmbrățișează schimbarea. Mai toți suntem rezistenți când vine vorba de schimbare, dar ce ar fi, de câte ori suntem în fața unei schimbări, să facem un exercițiu de imaginație: să căutam aspectele pozitive din schimbare, să le repetăm de câteva ori, în minte cu întrebarea „ce e pozitiv aici?”
Trăiește mai mult în inima ta. Ia-ți momente să simți, despre oameni, despre situații. Întreabă-te, într-o situație critică: Ce îmi spune inima cu privire la aceasta? Ce ar face un părinte iubitor în cazul acesta?
Fii (mai) pozitiv. În gândire – imaginează-ți rezultate pozitive ale acțiunilor tale. În vocabular – folosește afirmații în loc de negații. În acțiuni – îndreaptă-te către experiențe noi, în loc de a te îndepărta de lucruri negative. Înconjoară-te de oameni pozitivi.
Lasă să treacă/plece emoțiile negative, supărarea, vina din viața ta! Fac mult rău și prea puțin bine. Descarcă-te de ele și te vei simți mai ușor.
Trăiește cu pasiune, bucură-te de viață. Găsește în fiecare zi motive de bucurie, petrece câteva minute cu pasiunile tale sau cu visele tale!
Mănâncă sănătos. Asta înseamnă să mănânci cu atenția la mâncare, simțind ce mănânci și eliminând alte activități în acest timp, și să mănânci alimente cât mai sănătoase, cu mai puțin zahăr și făinoase rafinate, și cât mai multe alimente vii,
Îmbrățișează noutatea. Dă-ți voie să experimentezi și bucură-te de nou. Îmbătrânim atunci când nu mai facem lucruri noi. Rămaneți tineri!
Exersează liniștea minții! Invață tehnici de relaxare, de respirație, meditează (sau dacă nu îți place cuvântul, înlocuiește-l cu
Privește imaginea de ansamblu. Deseori ne pierdem în detalii care nu vor mai avea relevanță peste ceva timp și uităm să ne bucurăm de viață. Nu lăsați perfecționistul din fiecare să ne strice călătoria…
Petrece timp valoros cu prietenii! Comunică în armonie cu ei. Arată-le, spune-le cât de importanți sunt pentru tine.
Stabilește-ți obiective. Nu unele care să te limiteze, ci unele care să îți arate direcția pe care vrei să mergi. E ca și cum îți cumperi o lanternă, ca să vezi drumul…se poate și fără, doar că durează mai mult și e mai dificil.
Caută soluții, nu vinovați! E fără sens consumul de resurse pentru a găsi
Trăieste fără regrete. Dacă poti schimba ceva din trecut, fă-o. Dacă poti indrepta ceva, indreaptă. Dacă nu, acceptă si mergi mai departe. Nu foloseste să rămanem blocati in regret. Actionează sau lasă să treacă.
Străluceste! Impodobim bradul si il facem să strălucească. Am putea să facem asta si pentru noi insine? Să ne dăm voie să fim cea mai bună variantă a noastră, si să facem mai des ceea ce stim cel mai bine să facem si ceea ce ne bucură sufletul.
Încearcă; greseste. Greselile sunt de fapt experiente – e important ce faci cu ele după. Dă-ti voie să incerci si să gresesti. Cei mai de succes oameni ai timpului vorbesc despre greselile lor ca despre cei mai buni dascăli. Fă-ti greselile invătători.
Zâmbește! Zâmbetul este cel mai putin costisitor cadou. Este un dar pe care il putem oferi oricui, chiar unui necunoscut. Poti schimba ziua cuiva cu un zambet. Si poti incepe chiar acum.
Trăieste simplu! Lucrurile de care are nevoie sufletul nostru sunt mai putine decat cele pe care le vrea mintea. Simplitatea poate fi un dar in viată!
Fă mișcare. Ce iti face placere, doar fă-o! Activitatea fizică descarcă endorfine si dă o stare de bine. Zăpada e un context bun pentru miscare. Și lucrul în grădină, primăvara.
Ține-ƫi promisiunile! Dacă stii cat de trist e un copil căruia i-ai promis ceva si nu s-a intamplat, gandeste-te că si adultii simt asta, doar că nu vor să o arate. Promite ce poti să faci (si ƫine de tine).
Caută armonia. Cultiv-o! E mai presus de dreptate. Armonie inseamnă să imi fie bine si mie, si tie. Este in legătură cu bucuria drumului, in loc de dorinta de a avea dreptate. Zile armonioase!
Oferă! Din timpul tău, din emotiile tale, din lucruri făcute cu mâna ta! Oferă bucurie, blândețe, înțelegere, zâmbete! Oferă ceea ce ti-ai dori să primesti!
Ajută! Arată celor care nu stiu, ghidează pe cei care stiu mai putin, insoteste pe cei care au nevoie de asta. Fii mentor pe ceea ce stii si iti place. Transmite mai departe pasiunea!
Respectă viata, in toate formele ei! Cinsteste-o, priveste-o ca pe o minune!
Fii smerit! In fața Univesrului, a vietii, a oamenilor. Avem de invătat ceva in orice zi a vietii noastre. Orgoliul nu ajută prea mult la învătare, e mai ușor să faci asta cu smerenie…
Fii bun! Cu tine, cu ceilalti, cu natura, cu tot ce ne înconjoară!
De-conectează-te! Lasă orice sursă de informatii electronice deoparte, conectează-te cu oamenii si natura, cu propriile tale emotii si trăiri.
Roagă-te! Stiinta aduce din ce in ce mai multe dovezi că rugăciunea normalizează functiile organismului, reduce stresul, aduce liniste.
Acceptă…că ai făcut ce ai stiut si putut mai bine, că viata e o sumă de experiente si nu o luptă permanentă, că oamenii din jur sunt altfel decat tine, că toate ni se intamplă cu un sens (pe care nu intotdeauna il intelegem imediat), că ar fi să ne bucurăm mai mult si să dramatizăm mai putin. Acceptă-te asa cum esti si doreste-ti să fii mai bun, cu tine si cu ceilalti!
Odihneste-te! Si corpul, si mintea noastră au nevoie de odihnă. Când ne odihnim, ne refacem resursele, ne vin idei, avem timp să fim cu noi înșine.
Trăieste in prezent. Bucură-te de ceea ce ai si trăiesti acum. Ia ceea ce iti oferă prezentul, fără să iti judeci trecutul si fără scenarii pentru viitor. Doar acum există fizic, restul e in mintea noastră.
Trăieste viata ta, nu pe a celorlati! Schimba ce poti schimba, acceptă ce nu poti schimba si mergi inainte in viata ta! Doar in viata noastra putem obtine schimbarea si trăim cu adevărat.
Iubește! Iubeste-te pe tine, iubeste viata, iubeste oamenii, iubeste toate fiintele, iubeste experientele si noutatea. Iubirea e fără judecăți, fără etichete sau asteptări. Priveste orice situatie din viata ta prin filtrul iubirii!